Selecteer een pagina

De klokken zijn teruggegaan en de dagen zijn nu veel korter – dat betekent dat het vanaf nu alleen maar kouder wordt. Als je dat nog niet hebt gedaan, is het tijd om je kast voor te bereiden op de typische en soms brute temperaturen van de winter.

Een warme parka met donsvulling, een paar weerbestendige laarzen en een paar accessoires om je lichaam te helpen warmte vast te houden voor als je buiten bent – er is hier niets buitengewoons onthullends.

Als je op zoek bent naar nieuwe items om je bestaande discussies aan te vullen, of als je een paar van de favoriete items van vorig jaar wilt vervangen, dan ben je op de juiste pagina beland. Hieronder geven wij must have winterkledingen aan.

  • Een weerbestendige parka

Binnenkort wordt het buiten echt koud. Blijf er niet in weg. De leiding nemen over je kledingkast moet een donzen parka zijn die je warm houdt, zo niet stijlvol. Ook wat betreft babykleding.

  • Een sneeuwlaars

De weersvoorspelling is ongeveer net zo voorspelbaar als het weer. Deze winter (en elke winter) zou je een betrouwbaar paar sneeuwlaarzen op je schoenenrek moeten hebben – om ijzel, sneeuw, koude rillingen onder het vriespunt en al het andere dat Moeder Natuur produceert te bestrijden.

  • Een paar technisch vriendelijke leren handschoenen

Hetzelfde geldt voor handschoenen. Draag ze gewoon. Als je een van de vele mensen bent die constant aan hun smartphone vastgeplakt zitten, pak dan een leren paar met technisch-vriendelijke vingertoppen – ze zien er net zo professioneel uit als praktisch.

  • Een donkere spijkerbroek

Geen kast is compleet zonder een paar spijkerbroeken. Voor de winter houden we het bij zwaardere stoffen en diepere kleuren. In deze geest zullen donkere denimspoelingen het meest geschikt aanvoelen voor het seizoen.

  • Een wollen muts

Het is een verhaal van een oude vrouw om te zeggen dat we 80% van onze lichaamswarmte verliezen via ons hoofd, maar dat betekent niet dat we het niet moeten verdoezelen als het eencijferige weer toeslaat. Het dragen van een hoed of een paar oorkappen is gewoon praktisch. En soms is de beanie in kwestie ook behoorlijk stijlvol.

  • Een sjaal

Bundel je nek dit seizoen in stijl. Eenvoudige marines en neutrale kleuren zullen het werk prima doen, hoewel we de voorkeur geven aan Paul Smith’s meer kleurrijke, gestreepte optie.

  • Een paar feestelijke sokken

Als je op zoek bent naar een subtiele, gepaste manier om kleur te integreren in een werkpak of een andere formele outfit, kijk dan naar beneden. Een kleine glimp van paisley, pied-de-poule of zelfs een miniatuurpakket corgi’s aan je enkels kan een leuk tintje zijn.